Vi kalder det motorikrum eller motorikbaner - andre siger legerum

Et motorikrum er et magisk rum fyldt med farver, former og muligheder for udforskning. Her er der plads til at lade fantasien flyve frit, mens man opdager verden gennem leg og samvær.


Legerummet er også et sted hvor børn lærer at dele, samarbejde og løse konflikter på en respektfuld måde. Det er her, venskaber blomstrer, og hvor man lærer at navigere i sociale situationer, der vil gavne i fremtiden. 

I et motorikrum forenes æstetik og funktionalitet på bedste vis

Målet med legerummet er at skabe et særlig stimulerende miljø, hvor især grundmotorik og grundlæggende fysiske aktiviteter er super tilgængelige og udfordrende at begå sig ud i.

Legerummet er ikke bare et sted for leg, men også et miljø, der fremmer børns trivsel, kreativitet og sociale kompetencer. Ved blot et enkelt klik kan fokus skifte: gynger, hængekøjer eller rebstiger på skinne kan let ændres i højden, eller skuffer trækkes ud fra trappepodier for at skabe klatre- og kravleområder.

Kontakt os

Motorikrum er for os et rum at utallige muligheder, som kan etableres både udendørs og indendørs. Vi ønsker at bidrage med inspiration, idéer, sparring og vejledning. Vi har et team af erfarne fagfolk, som er parate til at samarbejde og finde løsninger, der matcher jeres behov og de fysiske rammer.

Få en serviceaftale på jeres motorikrum

Med en serviceaftale fra A-Sport er alle udgifter kendte og man skal ikke tænke på eftersyn af udstyret - for det gør vi!

A-Sport giver gerne tilbud på individuelt tilpasset serviceaftale. Et service af jeres motorikrum indeholder en gennemgang af , hvor alle motorikdele og redskaber kontrolleres professionelt.

Få mere info her

Motorikuniverser med en vertikal labyrint hængende på væggen er et hit!

Findes der en stor endevæg i hallen eller gymnastiksalen, er det ideelt med en vertikal labyrint fra A-Sport. Vertikal labyrinten fungerer som en lodret labyrint, eller en bevægelseskasse, hængt op på væggen, hvor høj som lav kan boltre sig. De aktive kan bevæge sig på mange forskellige måde og på tværs af hallen i flere niveauer. Labyrinten er bygget så der hele tiden vil være en alternativ rute, man kan vælge. Hvert valg har en konsekvens i forhold, til, hvordan man kommer igennem labyrinten. I flere tilfælde kan man bygge den så labyrinten er delvis åben ud mod hallen, således kan alle følge med, når nogen bevæger sig igennem den. De aktive i labyrinten laver forskellige bevægelsesmønstre, der eksponeres som mønstre til et stort vægmaleri.
Her bliver de 3 primære sanser stimuleret ved at man træner og øver rum og retningssansen og ikke mindst kræver det styrke, udholdenhed og smidighed at bevæge sig rundt i vertikal labyrinten.

Små træningsstationer eller læringsstationer med QR-koder på motorikbanen

Det er oplagt - mere end oplagt - at anvende QR-koder som supplement til motorikbanen. QR-koderne kan indeholde alt fra rim og remser til et troldeunivers for børnehavebørn - til mellemtrinnet hvor Aktiv Læring er i fokus. Her er det et godt og aktuelt eksempel at bruge trappesektioner til at træne vokaltrappen, en talrække og regnetabeller eller at strække sig endnu længere og bruge inspirerende styrkeøvelser i et træningsunivers for teenager fra ungdomsklubben.

Ved hver station på motorikbane sætter vi QR-koder op - det er muligt af differenciere QR-koderne efter alderstrin - så ex den grønne bane henvender sig til børnehavebørn, rød bane til mellemtrinnet og sort til udskolingen. Derved bygger man aktiviteterne op efter hvilken målgruppe man vil ramme og hvilket fokusområde man ønsker at arbejde med. Ved at kombinerer motorikbaner/motorikrum med et så enkelt redskab som QR-koden opstår der et læringsmiljø, som pirrer og udfordre, og gør at kroppen stimuleres intelligent i løbet af dagen. Der skabes motivation såvel socialt som faglig og en legende læringskultur er opstået.

Hos A-Sport leverer vi næsten aldrig to løsninger der er ens. Hver enkel opgave tilpasses de unikke krav og behov i som kunde har brug for. Vi forsøger altid at vejlede og rådgive jer til løsningen, som passer til jeres krav og behov og vores mange års erfaring på det danske idrætsmarked sikrer jer den bedste partner til at etablere en funktionel, alsidig og individuel løsning.

Se hvordan de har gjort det i Resen Multipark

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering