Vi kalder det motorikrum eller motorikbaner - andre siger motorikuniverser

Motorikrum er et fysisk rum, hvor aktører på få minutter kan træde i kraft som aktive børn, unge og voksne, og hvor de i bevægelse skaber et samspil med motorik-redskaber og særlige indretningskonstruktioner på stedet. Selve målet med rummet er at skabe et særlig stimulerende miljø, hvor især grundmotorik og grundlæggende fysiske aktiviteter er super tilgængelige og udfordrende at begå sig ud i.

Æstetik og funktionalitet går hånd i hånd

Det vigtigste er at miljøet både æstetisk og funktionelt appellerer til fysisk bevægelse. De få manøvrer kan består i at klikke fx gynger, hvepse-reder eller rebstiger på skinner i løftet eller at trække skuffer ud af trappepodier og etablere klatre- og kravle miljøer. På få minutter skaber aktørerne, hvad enten de er børn eller unge, et mobilt motorikrum.

Et rum, der kan imødekomme de særlige træningsstationer, der netop i en bestemt træningssituation er aktuel og ønskelig. De ovenfor nævnte rebstiger og gynger kobles på, netop fordi den vestibulærsans er fokusområde i en afgrænset periode, inden man måske går videre med fokus på muskel-ledsansen.

Kontakt os

Motorikrum er i vores tænkning ét rum med mange muligheder og kan såvel etableres ude på legepladsen som inde i klasselokaler, på gange eller i andre passager.
A-Sport vil gerne deltage med inspiration, idéer, sparring og vejledning, og vi inddrager gerne vores etablerede team af kyndige fagfolk, som er indstillet på at samskabe og finde på løsninger, der passer til jeres behov og fysiske vilkår.

Få en serviceaftale på jeres motorikrum

Med en serviceaftale fra A-Sport er alle udgifter kendte og man skal ikke tænke på eftersyn af udstyret - for det gør vi!

A-Sport giver gerne tilbud på individuelt tilpasset serviceaftale. Et service af jeres motorikrum indeholder en gennemgang af , hvor alle motorikdele og redskaber kontrolleres professionelt.

Få mere info her

Motorikuniverser med en vertikal labyrint hængende på væggen er et hit!

Findes der en stor endevæg i hallen eller gymnastiksalen, er det ideelt med en vertikal labyrint fra A-Sport. Vertikal labyrinten fungerer som en lodret labyrint, eller en bevægelseskasse, hængt op på væggen, hvor høj som lav kan boltre sig. De aktive kan bevæge sig på mange forskellige måde og på tværs af hallen i flere niveauer. Labyrinten er bygget så der hele tiden vil være en alternativ rute, man kan vælge. Hvert valg har en konsekvens i forhold, til, hvordan man kommer igennem labyrinten. I flere tilfælde kan man bygge den så labyrinten er delvis åben ud mod hallen, således kan alle følge med, når nogen bevæger sig igennem den. De aktive i labyrinten laver forskellige bevægelsesmønstre, der eksponeres som mønstre til et stort vægmaleri.
Her bliver de 3 primære sanser stimuleret ved at man træner og øver rum og retningssansen og ikke mindst kræver det styrke, udholdenhed og smidighed at bevæge sig rundt i vertikal labyrinten.

Små træningsstationer eller læringsstationer med QR-koder på motorikbanen

Det er oplagt - mere end oplagt - at anvende QR-koder som supplement til motorikbanen. QR-koderne kan indeholde alt fra rim og remser til et troldeunivers for børnehavebørn - til mellemtrinnet hvor Aktiv Læring er i fokus. Her er det et godt og aktuelt eksempel at bruge trappesektioner til at træne vokaltrappen, en talrække og regnetabeller eller at strække sig endnu længere og bruge inspirerende styrkeøvelser i et træningsunivers for teenager fra ungdomsklubben.

Ved hver station på motorikbane sætter vi QR-koder op - det er muligt af differenciere QR-koderne efter alderstrin - så ex den grønne bane henvender sig til børnehavebørn, rød bane til mellemtrinnet og sort til udskolingen. Derved bygger man aktiviteterne op efter hvilken målgruppe man vil ramme og hvilket fokusområde man ønsker at arbejde med. Ved at kombinerer motorikbaner/motorikrum med et så enkelt redskab som QR-koden opstår der et læringsmiljø, som pirrer og udfordre, og gør at kroppen stimuleres intelligent i løbet af dagen. Der skabes motivation såvel socialt som faglig og en legende læringskultur er opstået.

Hos A-Sport leverer vi næsten aldrig to løsninger der er ens. Hver enkel opgave tilpasses de unikke krav og behov i som kunde har brug for. Vi forsøger altid at vejlede og rådgive jer til løsningen, som passer til jeres krav og behov og vores mange års erfaring på det danske idrætsmarked sikrer jer den bedste partner til at etablere en funktionel, alsidig og individuel løsning.

Se hvordan de har gjort det i Resen Multipark

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering