A-Sport klatrevægge er med til at styrke børns motorik og sanser i en sjov, spændende og udfordrende leg

Klatrevægge inviterer og udfordre børn i alle aldre til at gribe og træde op, på de farverige klatregreb. Igen og igen hænger børnene i og træner krydsbevægelser. På klatrestier opnår det at mestre motorikkens basale bevægelser. Uanset hvor mange vægmoduler, står børnene foran en inspirerende og motiverende klatrevæg - i et unikt farverigt design. De fleste børn elsker at klatre, og de opfatter det som en sjov, spændende og udfordrende leg. En klatrevæg er et godt legeredskab til fx at stimulere børns øje-hånd koordination.

Leder du efter de professionelle klatre- og bouldervægge?

Så klik her

En A-Sport klatrevæg findes i 4 forskellige sværhedsgrader

Vi har sammensat forskellige klatrevægge, som hver især udfordre på forskellige niveauer. Klatrevæggene er inddelt i farverne: Grøn, blå, rød og sort. Klik på hver enkel og læs mere om hvad, hvordan og hvorfor vi anbefaler lige netop denne type klatrevæg.

Derfor er en klatrevæg et vigtigt redskab i ethvert rum til motorik og sanser

Klatrevæggen tilbyder børn at træne de nødvendige krydsbevægelser, der er en af motorikkens basalefundamenter for andre bevægelser. Via klatring koordinerer børn højre og venstre del af kroppen, som er utrolig vigtig for træning af hjernebjælken. En træning der er af afgørende betydning for at lære at læse og skrive.

Klatrevæg og krydsbevægelser er næsten hinandens forudsætninger. Den træning af hjernebjælken som får højre og venstre hjernehalvdel til at samarbejde, er forudsætning for kognition og læringens potentiale i alle fag.
Det er vigtigt at bemærke muligheden for at klatre diagonalt. Derefter kan børnene planlægge forskellige ruter afhængig af kræfter, koordination og evne til at planlægge og time greb. Ikke mindst skal de evne at holde og løfte egen vægt.

Klatrevæggen findes i forskellige udgaver med forskellige sværhedsgrader til forskellige aldre

Udfordringer er nemme at øge ved at opfordreklatrene til at øge tempo og flow. Desuden er det oplagt at træne børnene i at springe ud fra væggen. De skal forud være trænet i at lande springet i en funktionel og smidig landing. Den dag, hvor børnene må finde klatrevæggen kedelig eller for nem at forcere, er det muligt at flytte klatrestenene og dermed skabe nye klatrebaner.

Kontakt os for mere information

Vi træner ord, begreber, tal og farver på en klatrevæg fra A-Sport

Med nye smarte mærkater skaber vi det eventyrlige lille men vigtige element, der kan bruges i et utal af trænings- og øve situationer. I kombination med en klatrevæg fra A-Sport, Slappuk, de velkendte afleveringsbuer, kegler og mærkater til træning af ord, begreber, tal og farver er det ret nemt at legeord, begreber, tal og farver.


I en leg med børn i alderen 3-6 år har et konkret oplæg været, at de skal røre det tal på klatrevæggen, som de kendte og kunne overskue at klatre til. Efterfølgende klatre de ned til en kurv med fx basis legoklodser og en rækkeaktivitetsringe. Opgaven for børnene er at fylde ringene med samme antal klodser, som de umiddelbart selv har udvalgt og klatret til på klatrevæggen.

Se video her

"Jeg skal i skole efter sommerferien. På klatrevæggen finder jeg bogstaver og tal.

Jeg er ret sej - det er megafedt at klatre på klatrevæggen".


Erik Emil 5 år, fra Thise

"Jeg elsker at rutsje på rulle rutsjebanen. Først klatre jeg på klatrevæggen og så kan jeg rutsje. Jeg gør det SÅ mange gange 1000 gange... tror jeg".


Ingrid 5 år, fra Durup

Vil vil gerne vise dig

Vi har flere løsninger og udgaver af de flotte motorikvægge

Kontakt os for mere information

Skal vi kontakte dig?

Har du nogle spørgsmål omkring klatre- og motorikvæggen, så er vi lige her

Send os en mail, så kontakter vi dig

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering