Springgymnastik er en stor del af gymnastikken i Danmark - navnet dækket over mange former for spring og bevægelse på både gulv, på redskaber og i luften. Springgymnastik bliver også brugt som et element indenfor Teamgymnastik, som også har elementer af rytmisk gymnastik. De mest typiske redskaber indenfor springgymnastik eller idrætsgymnastik er: airtracks, minitrampoliner, stortrampoliner, skumredskaber, fiberbaner, ribbesystemer, nedspringsmåtter, rullemåtter og andre former for gymnastikmåtter.

Gymnastikudstyr til skoler, efterskoler og gymnastikforeninger

Indenfor Springgymnastik og Tumbling har vi et stort sortiment indenfor gymnastikredskaber til den professionelle gymnast og bredde udøveren. Vi har et af de største programmer indenfor gymnastikudstyr til skoler, efterskoler og gymnastikforeninger. Mange af vores produkter fås i flere forskellige kvaliteter, så det er altid muligt at ønske sig produkter, som passer til den enkelte gymnastikforening eller skoles behov. Vi er stolte over at kunne sige at mange af produkterne er danskproduceret og at foreninger og skoler med fokus på sikkerhed og kvalitet får leveret de allerbedste produkter herfra.

FIND DET STORE SORTIMENT HER

Airtracks og gymnastikgulve til at træne spring

Vi er specialister i Airtrack hos A-Sport, og hos os kan vi levere Airtrack i forskellig længder, højde og kvaliteter.

Vores Airtrack Pro udgave kan anvendes på alle niveauer, det er kun et spørgsmål om at indstille den til det rigtig lufttryk, så den giver det bedste afsæt til brugeren. Med denne nyeste generation af luftspringbaner bliver det lettere, sikrere og sjovere at træne.

I et stærkt samarbejde med Spieth leverer vi gymnastikgulve, som er udviklet til konkurrence på højeste niveau. Gymnastikgulve, som er udstyret med et fjedresystem, der er udviklet med en hel unik evne, til at yde optimalaffjedring og komfort.

Fiberbaner til tumbling og teamgym

Tumbling er for gymnaster, der elsker at springe og have fart over feltet. Det er springgymnastik, men foregår alene på en bane. Her fokuseres hovedsageligt på banespring og mest baglæns spring. I Power tumbling skal endeltager kunne udføre en serie af spring ned af den 25 meter lange springbane. Vi har selvfølgelig et udvalg af produkter til Tumbling og Teamgym, og vi kan levere fiber baner i ypperste kvalitet fra vores samarbejdspartner Spieth.

Fiberbanerne er selvfølgelig FIG godkendt og er kendt for sit fantastiske afsæt, som giver gymnasten en følelse af total kontrol og balance. Banen har en totallængde på 42 meter - selve fiber gulvet er 25 meter, et tilløbsstykke på 11 meter og et landingsområde på 6 meter.

Andre former for springbaner eller gymnastikgulve samt tilbehør kan ses på vores hjemmeside.

Nedspringsmåtter og rullemåtter er nogle af gymnastikkens gode hjælperedskaber

Alle vores Skumredskaber som Nedspringsmåtter, Softmåtter, Rullemåtter og almindelige gymnastikmåtter er danskproduceret og i en kvalitet så gymnastikforeninger og skoler med fokus på sikkerhed og kvalitet uden tvivlfår det bedste produkt.

Nedspringsmåtterne er måtten gymnasten lander på, når han eller hun har udført sit spring. Nedspringsmåtterne kommer i mange forskellige størrelser og tykkelse alt efter behov. En A-Sport nedspringsmåtte er altid forsynet med skridsikker bund og kraftige bærehåndtag. Vi kan levere 3 typer indenfor nedspringsmåtter:

Med 17 kg skum, som anvendes til skolebrug (leg, motorik og indlæring)

Med 20 kg skum, som anvendes til skolebrug/gymnastikbrug (breddeidræt og idrætsundervisning)

Med 25 kg skum, som anvendes til gymnastikbrug (semiprofessionel, professionel og til eliteidrætten)

Alle nedspringsmåtterne kan leveres i specialmål.

KONTAKT OS OG FÅ MERE INFORMATION

Rullemåtter i forskellige længder og bredder

Rullemåtten er her, hvor gymnasten kan træne flere springøvelser mange gange i træk - den fås i forskellige længder og bredder. I vores sortiment har vi 2 udgaver af letvægtsrullemåtter. En rullemåtte til den professionelle udøver, som kan leveres i forskellige længder: Fra 3 til 12 meter med en tykkelser på 3,2 eller 4,5mm. Bredden på rullemåtterne er 130 cm. I vores skoleserie har vi markedets absolut stærkeste og letteste rullemåtter med skridsikker bund. Denne rullemåtte fås også i forskellige længder: Fra 4 til 12 meter med en tykkelse på 3,5 cm og en bredde på 135 cm.

Stortrampolin eller Minitrampolin?

Gymnastikkens højdespringer er trampolinspring, som er fuld koncentration, koordination og frit svæv i op til 8meters højde. Med kropsbeherskelse mestre man rotation, styrke, balance, elegance og fornemmelsen af at kunne flyve på én gang. På konkurrence niveau udfører gymnasten springserier af forskellige momenter som kan omfatte alt fra saltoer og skruer til landinger på ryg og mave. Til denne disciplin er det nødvendigt at sikkerheden er på højeste niveau og trampolinerne fra Eurotramp er det absolut ypperste der fås. Produkterne er FIG godkendte og vi tilbyder modeller, som henvender sig til skoler og foreninger med god komfort og som er perfekte til at øve spring på knap så højt et niveau. Vi tilbyder også Stortrampoliner, der kun benyttes af elitegymnaster, og de er nogle af de mest anvendte modeller indenfor trampolinsport. En officiel godkendt stortrampolin vil typisk have en dug på 428x214 cm, som er flettet sammen i et mønster på 4x4 mm. Dugen er fæstnet til en galvaniseret stålramme, som har op til 120 slidstærke fjedre. Fjedrene er beskyttet med en kantpude.

Minitrampoliner i topkvalitet, der egner sig til alle slags niveauer - både til den øvede gymnast, knap så øvet gymnast og minitrampoliner til institutionsbrug. Minitrampolinerne bruges ofte til at få godt fart på et springover til et andet redskab. Til holdkonkurrencer som TeamGym indgår minitrampolinerne som en disciplin. Det er vigtigt at minitrampoliner er monteret med en stærk trampolindug, stærke fjedre, som holder det hele på plads. Der skal være monteret skridsikre fødder, så når de dygtigste og stærkeste gymnaster kan udføre deres spring og vide at der ikke er gået på kompromis med sikkerheden. Generelt er det vigtig at vælge en trampolin, som passer til det niveau den skal bruges til. Langt de fleste minitrampoliner kan bruges af børn og voksne, da langt de fleste kan indstilles i både højde og hældning. Det kan i nogle tilfælde være en fordel at vælge et springbræt. Springbræt til ethvert behov er i vores sortiment - nogen FIG godkendte og andre er mere velegnet til foreningsbrug. Dem finder du også på webshoppen.


KONTAKT OS OG FÅ MERE INFORMATION

De uundværlige skumredskaber

Indenfor hjælperedskaber til gymnastikken har vi 2 serier, som vores standard - Skoleserien og Pro-serien. Her findes et stort udvalg af bl.a. skumplinte, skumruller, kilemåtter og skråkiler. Skoleserien anbefaler vi til idrætsundervisningen i skoler. Pro-Serien egner sig godt til efterskoler og gymnastikforeninger. Begge serier er produceret med indvendig skum i meget høj kvalitet. Forskellen på de to serier af skumredskaber er blotsyningerne og materiale af den dug, produktet er leveres med.


Et nærmest uundværligt skumredskab til både skoler og gymnastikforeninger er vores 3-i-en skumr
edskab: One4Gym

One4Gym træner gymnaster i flik-fl ak, kraftspring og saltospring - uden at instruktøren risikerer skæve og ubehagelige vrid i kroppen. Med sin unikke form og træningsegenskaber gavner den i høj grad bådegymnaster og modtager. One4Gym ruller selv tilbage, så den er hurtig klar til næste gymnast.

Traditionelle gymnastikredskaber

De traditionelle redskaber som gymnastikbukken og gymnastikhesten husker vi nok fra idrætstimerne i folkeskolen. En buk eller en hest bruges primært indenfor redskabsgymnastikken og man man kan laveavancerede spring hen over - enten via et springbræt eller en trampolin. En klassisk gymnastikhest kan som regel justeres i højden, og bruges til alle aldre. En rigtig klassikere men en af de uundværlige klassikere er ribben. Ribber bruges ikke som sådan til konkurrencer eller opvisninger, men det er alligevel det redskab som vi alle med sikkerhed kan nikke genkendende til. Gymnastikribber er typisk monteret i gymnastiksale, fitnesslokaler og idrætshaller og alle i enhver alder kan bruges dem aktivt i træning og leg. Mange gymnaster brugerribben som en del af deres træning til at forbedre styrke og smidighed.

Traditionelle redskaber som ribber, gymnastikbænke, plinte, bukke, heste findes i et bredt udvalg til alle niveauer på vores hjemmeside. 

Hos A-Sport skaber vi multifunktionelle rum, hvor der er plads til idræt af enhver art bevægelse og hvor der er "højt til loftet".

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering