Gymnastikkens klassiker og en af de ældste genrer indenfor gymnastik på konkurrenceplan. I redskabsgymnastik eller idrætsgymnastik om man vil, lægges der stor vægt på styrke, smidighed, balance, reaktionsevne og koordination. Redskabsgymnastik på konkurrenceplan er fyldt med forskellige udfordringer og det er dybt fascinerende at se på som tilskuere, men også helt unik i særdeleshed for de udøvende gymnaster som gennem deres grundtræning er i stand til at udføre en række svære øvelser på bom, barre og i ringe. 

8 forskellige discipliner indenfor redskabsgymnastik

4 discipliner for kvinder og 6 discipliner for mænd. De 4 discipliner for kvinder er: Forskudt barre, Gulv, Hest og bom. De 6 discipliner for mænd er: Barre, Gulv, hest, Bensving, ringe og reck. Som redskabsgymnast er det ekstremt vigtigt at have en kropskontrol som er trænet igennem flere år – i hvert fald hvis man har planer om at dyrke det på konkurrenceplan.

Godt sortiment i redskabsgymnastik

Indenfor Redskabsgymnastik har vi et sortiment i produkterne til den professionelle gymnast og breddeudøveren. Med et unikt samarbejde med Spieth, som er en af verdens førende indenfor redskabsgymnastik kan vi garantere at vi leverer højkvalitets produkter til både den professionelle konkurrence gymnast og til den daglige træning i et gymnastikcenter. Vi har bl.a. leveret gymnastikredskaber til Gefion Gymnastikforening og Kastrup Gymnastikforening, som har et fantastisk træningscenter, hvor Professionelle landsholdsgymnaster og breddegymnaster har deres daglige gang.

Find det store sortiment her

Parallel barre

En disciplin for den mandlige redskabsgymnast. Parallelle barre kan typiske justeres i højden og imellem de to parallelle stænger. Der findes forskellige mål på barren om den skal bruges til børn eller voksen. Den parallelle barre til senior har en højdejustering fra 160-210 cm med et interval på 5 cm. Imellem de to stænger kan den justeres fra 40-61 cm uden interval. Den totale længde på barren til senior er 350 cm. Juniorstørrelsen har andre mål – her kan den parallelle barre højdejusteres fra 105-165 cm med et interval på 5 cm. Højden kan justeres fra 30-50 cm uden interval. Den totale længde på en junior parallel barre er 280 cm. Med et unikt samarbejde med en af verdens førende leverandører indenfor redskabsgymnastik Spieth forhandler vi kun parallelle barer som er F.I.G. godkendt fra det Internationale gymnastikforbund.

Forskudt barre

En disciplin kun for kvindelige redskabsgymnaster. I stedet for at stængerne er parallelle som i mændenes disciplin er stængerne her placeret i to forskellige højder – dog stadig parallelt, så der kan svinges og springes frem og tilbage mellem de to barre og derved udføre øvelserne. For at den forskudte barre lever op til de officielle F.I.G regler er der nogle krav som skal opfyldes: Den nederste barre skal placeres 165 cm over gulvet med et spænd på 3 cm over eller under. Den øverste barre skal placeres 245 cm over gulvet med et spænd på 3 cm over eller under. Imellem de to barrer skal der være på højdeforskel på 80 cm – også med et spænd på 3 cm over eller under. Længden imellem de to barres placering skal ligge imellem 100-160 cm. Det kan være en rigtig god idé at investere i en træning barre – en single barre som kan højdejusteres og som har skumruller påmonteret bl.a. for at gøre træningsøvelserne så skånsomme som muligt.

Gulv

En disciplin for både mænd og kvinder, om end øvelserne er forskellige. Kvindernes øvelser er præget af deres feminitet og ynde, hvor mændenes øvelser har fokus på eksplosive spring og saltoer. Gulvet hvorpå øvelserne udføres, er et kvadratisk specialopbygget gulv, der måler 14 x 14 meter med et konkurrenceområde på 12 x 12 meter. Højden på gulvet er kun 20 cm, og er udstyret med et fjedresystem, som er udviklet med en helt unik evne til at yde optimal affjedring og komfort. Det øverste skumlag er lavet i den bedste kvalitet, som giver en hurtig respons og dermed får gymnasten de mest optimale betingelser. Næste skumlag sikrer ligesom fjedrene, en fantastisk absorbering og komfort ved landing. Dette gulv er velegnet til gymnaster i alle alle aldre og på alle niveauer. Gulvet er selvfølgelig F.I.G godkendt fra det Internationale Gymnastikforbund.

Hest

En disciplin for både mænd og kvinder. Spring over hest eller springbord. Denne disciplin sætter fokus på kropskontrol, kraft og veludført spring over hesten. Til at udføre et veludført spring hører den rette tilløbsmåtte, som typisk er 25 meter lang – det giver gymnasten rig mulighed for at få den nødvendige fart på inden selve springet. Tilløbsmåtten er i filt og med skridsikker bund. Springbordet eller hesten, som fås i forskellige størrelser har typisk en overflade af ruskind eller andet skridsikkert materiale. Højden kan indstilles mellem ca. 95-135 cm.

Bensving

En disciplin kun for de mandlige redskabsgymnaster. Denne disciplin foregår på en hest, som har to påmonteret håndtag ovenpå. En disciplin hvor kropskontrol, styrke og smidighed er højaktuel, for at kunne mestre bensvingøvelserne. For at hesten til besvingsøvelserne lever op til de officielle F.I.G regler er der nogle krav som skal opfyldes: Højden skal være 115 cm, længden 160 cm og bredden på 35 cm. Håndtagene på hestens ryg skal have en højde på 12 cm. Disse heste til bensvingsøvelser er oftest justerbar i højden, så det er nemmere at træne gymnaster i forskellige aldre. Med et unikt samarbejde med en af verdens førende leverandører indenfor redskabsgymnastik Spieth forhandler vi kun konkurrenceheste som er F.I.G. godkendt fra det Internationale gymnastikforbund.

Bom

En disciplin for kvinder. Bom eller balancebom på konkurrence niveau kræver en hel del styrke, smidighed, balance, kropskontrol og ikke mindst mod. Bommen har en bredde på 10 cm og det er relativt let falde ned fra bommen, når der udføres spring med og uden hænder. Selve bommen skal leve op til nogle standarder for at være F.I.G godkendt og er egnet til konkurrencer. Ifølge de officielle krav skal bommen have en højde på 125 cm, en længde på 500 cm og en bredde på 10 cm. Som standard har gymnastikforeninger, som tilbyder redskabsgymnastik også en træningsbom. En træningsbom er fremstillet i et blødt skum materiale, som gør at når gymnasten træner sin serie, kan det gøres igen og igen uden at bekymre sig om at falde ned.

Traditionelle redskaber

De traditionelle redskaber som gymnastikbukken og gymnastikhesten husker vi nok fra idrætstimerne i folkeskolen. En buk eller en hest bruges primært indenfor redskabsgymnastikken og man kan lave avancerede spring hen over - enten via et springbræt eller en trampolin. En klassisk gymnastikhest kan som regel justeres i højden, og bruges til alle aldre. En rigtig klassiker, men en af de uundværlige klassikere er ribben. Ribber bruges ikke som sådan til konkurrencer eller opvisninger, men det er alligevel det redskab som vi alle med sikkerhed kan nikke genkendende til. Gymnastikribber er typisk monteret i gymnastiksale, fitness lokaler og idrætshaller og alle i enhver alder kan bruge dem aktivt i træning og leg. Mange gymnaster bruger ribben som en del af deres træning til at forbedre styrke og smidighed.

Traditionelle redskaber som ribbe, gymnastikbænk, plint, buk, hest findes i et bredt udvalg til alle niveauer på vores hjemmeside. Indenfor hjælperedskaber til gymnastikken har vi 2 serier, som vores standard – Skoleserien og Pro-serien. Vi kalder dem skumredskaber og her findes et stort udvalg af skum plinte, skumruller, kilemåtter og skråkiler. De fleste skumredskaber fås i skoleserien og Pro-serien. Skole-serien, anbefaler vi til idrætsundervisningen i skolen. Pro-serien er rigtig godt velegnet til efterskoler og gymnastikforeninger. Begge serie er produceret med indvendigt skum i meget høj kvalitet – forskellen på de to serier er syningerne og materialet af den dug, produktet leveres med.

Kontakt os og få mere information

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering