Multibaner og boldbaner skabt til brug hver dag, som appellerer til idræt, bevægelse og leg

Vi skal inspireres og der skal skabes kreative omgivelser, hvor der samtidig kan inspireres til lærdom, bevægelse og idræt på alle niveauer - rammerne skal sidde "lige i skabet". På en multibane er rammerne skabt for masser af motion, idræt, bevægelse og leg.

A-Sport multibaner

Kunsten for os er, at gøre disse multibaner til steder, hvor vi alle syntes der er rart at være, hvad enten man deltager som medspiller på multibanen eller som aktiv tilskuer.


En multibane bliver naturligt et fælles samlingspunkt og et mødested, hvor der er plads til at brænde krudtet af og hvor aktivitet, frisk luft, fri leg og socialt samvær er i fokus.


Vi leverer multibaner i allerhøjste kvalitet og skræddersyr løsningerne efter jeres behov. Vores mange års erfaring på det danske idrætsmarked gør, at vi har en stor viden om at skabe funktionelle, alsidige og individuelle løsninger.

Kontakt os

Det er de lækre detaljer, som gør forskellen

Vores multibaner bliver kun fremstillet af produkter i den allerhøjeste kvalitet: Multibanerne er "godt pakket ind" i galvaniseret stålrør, som er med til at afstive banen og beskytte banderne når brugerne sidder på eller hopper over dem. Alle fittings, bøjninger og rørholdere er i varmgalvaniseret stål. Alle bander er monteret med rustfrie skruer og topmøtrikker. Der anvendes kun rustfrie bolte, møtrikker, spændeskiver til montage af banerne.

Multibaner er den idelle ramme, når man gerne vil give børn plads til leg og spil. Multibaner giver mulighed for mange forskellige småspil på samme bane, og aktiviteterne kan med fordel sættes i gang både på langs og på tværs af banen.

Vælg det optimale underlag til multibanen

Valget af det rette underlag afhænger af de specifikke ønsker og behov fra de foreninger og institutioner, der skal bruge banen. Hvis hovedformålet med banen er fodbold, hockey eller basketball, vil kunstgræs typiske være det bedste valg. Hvis multibanen derimod skal bruges til aktiviteter som skateboard, rulleskøjter, cykling eller småspil, vil en solid gummibelægning eller asfalt være mere passende.

Der findes forskellige muligheder for belægninger til multibanen, og udover valget mellem kunstgræs, gummi eller asfalt er det også afgørende at overveje, hvilket materiale der skal ligger under overfladelaget. Det er ofte en god idé at inkludere en "dræn pad", som er en god fremtidssikring af banen. Det lægges typisk under et toplag af kunstgræs for at regnvand og spildevand kan trænge igennem og ledes væk fra banen.

De 3 mest brugte underlag til multibaner

Kunstgræs: Der perfekte underlag til en multibane fordi banens tilstand ikke er afhængig af vejret. Vi leverer flere typer af kunstgræs, som er velegnet til hockey, basket, padel, fodbold. Kunstgræsset opfylder alle krav fra DBU.
Helstøbt gummibelægning: Et fantastisk underlagt, som er velegnet til både ophold, leg og sport. Denne gummibelægning er af en høj kvalitet, som er meget slidstærk og det fås i et væld af forskellige RAL-farver.
Asfalt: Er velegnet som både cykel, skateboard, hockey, basket, volley, tennis, håndbold og fodboldbane. Hvis den rigtige belægning vælges, er der mulighed for skøjtebane om vinteren.

En A-Sport multibane er produceret udelukkende af materialer i en høj kvalitet

Som standard er A-Sport multibanen lavet af gran, en robust nordisk træsort kendt for sin langvarige holdbarhed. Nordisk gran er kendt for at kunne modstå alle vejrforhold. For at sikre stabilitet er multibanen udstyret med et galvaniseret toprør omkring banen. Bandepladerne er fastgjort med to bolte på hver side, hvilket sikrer, at banen forbliver stabil, selv efter mange timer med stød fra bolde samt vejr og vind. Det er almindeligt at male bandepladerne i sort eller andre farver for at tilpasse dem efter behov.

En multibane med varmgalvaniserede stålbander udvider området...

Banderne som er fremstillet af varmgalvaniseret bander udvider visuelt området ved at skabe en næsten gennemsigtig effekt. Denne åbenhed giver en illusion af større plads, samtidig med at den tilføjer et råt og industrielt præg til området. 

Multibanen, udstyret med varmgalvaniserede stålbander, kræver minimal vedligeholdelse, reducerer støj og er lavet af et ekstremt holdbart materiale. Disse bandeplader er designet til at kunne tåle dagligt brug uden problemer.

A-Sport multibane standardløsninger

Bander af gran - 10x20 meter
Bander af varmtgalv. stål - 10x20 meter
Bander af gran - 20x40 meter
Bander af varmtgalv. stål - 20x40 meter

Støjdæmpende og multifunktionelle boldbure

Et boldbur er perfekt til boligforeninger, skoler og offentlige rum, da spillet foregår koncentreret og indenfor de afsatte rammer. Boldbure fremstilles til individuelle mål, og det er altid muligt at finde en perfekt løsning. 

De varmgalvaniserede boldbure er vedligeholdelsesfrie, støjfri og i et utroligt holdbart materiale. På samme tid giver det gennemsigtige look et råt og lækkert udtryk. Ofte vælger man at montere et loft af net, så bolde eller andet ikke generer de omkringliggende boliger.

På de modulære sportsanlæg finder man fællesskaber, som man ikke finder andre steder

Gør jeres træningsområde til et naturligt samlingspunkt for daglig motion, hvor der tages hensyn til træningsformer, der passer perfekt til alle aldersgrupper, lige fra børn og unge til voksne og ældre. Vi kalder disse træningsområder for "modulære sportsanlæg".

Et modulært sportsanlæg består af flere mindre idrætsmiljøer, som installeres i det pågældende område. I øjeblikket tilbyder vi 6 forskellige idrætsmiljøer, som kan tilpasses efter ønsker og behov, for at skabe et fedt og inspirerende bevægelsesmiljø. Disse 6 miljøer er: Multibane - Pickleballbane - Legeplads - Udendørs fitness - 3x3 basketball bane og en bane til Petanque.

Se de 4 standard løsninger her

De modulære idrætsmiljøer er designet og konstrueret med individuelt opbyggelige moduler og elementer

Det indebærer at sportsanlægget kan opdeles i uafhængige sektioner, hvilket gør det mere fleksibelt og nemmere at tilpasse efter forskellige ønsker og behov.

Som kronen på værket omkranser vi området med en bølge stålramme, der ikke kun har et æstetisk design, men også fungerer som en markant afgrænsning af anlægget.

Det skaber en fornemmelse af at opholde sig indenfor et defineret område, hvilket kan være lettere at forholde sig til.

Et modulært sportsanlæg er skabt med fokus på vigtigheden af fysisk aktivitet. Vi integrerer disse bevægelsesmiljøer og appellerer til forskellige kulturer og aldersgrupper. Vi lærer af hinanden, kommunikerer og ser hinanden i øjnene, fordi vi alle deler det samme mål: at bevare vores fysiske form og opnå god sundhed samt sunde vaner.

Få en serviceaftale på jeres baner

Med en serviceaftale fra A-Sport er alle udgifter kendte og man skal ikke tænke på eftersyn af udstyret - for det gør vi!

A-Sport giver gerne tilbud på individuelt tilpasset serviceaftale. Et service af jeres multibane indeholder en gennemgang af banen, hvor bolte, møtrikker og alle andre befæstningsdele efterspændes.

En multibane udsættes hver dag for en stor belastning, så en omhyggelig vedligeholdelse forlænger banens levetid. Med mange års erfaring af montering af multibaner og anlæggelse af kunstgræs hjælper vi gerne med vejledning til vedligeholdelse af både kunstgræs og den generelle servicering af multibaner.

Vi udfører alt arbejdet med egne montører og egne maskiner - det sikrer en god kvalitet og regelmæssig udførelse.

Få mere info her

Vi kan stå for etablering, fundamentering og anlægsarbejde, ved opførsel af en multibane

I A-Sport kan vi hjælpe jer med realisering af Multibane projektet - med alt fra den første idé til den fremtidige service af banen. Kort sagt: Vi kan være jeres partner, i alle aspekter af projektet. Udover opførsel af selve banen kan vi stå for anlægsarbejde og fundamentering, etablering og vejledning til indhentning af tilladelser og ansøgning om midler.

Derudover tilbyder vi et stort sortiment af multibane tilbehør bl.a. fuldsvejste fodboldmål, håndboldmål i aluminium, skolegårdsmål, minipodemål, basketballstativer og komplette lys- og lydanlæg.

Vi har mange års erfaring med etablering af boldbaner. Vi har etableret og monteret over 400 multibaner i Danmark - så vi, om nogen kender til den kvalitet, der kræves.
Vores montører finder du alle steder i Danmark. De er hele tiden i tæt dialog med vores projektafdeling - det giver en stor fleksibilitet og en tæt kvalitetsstyring i alt hvad vi monterer. Den sparring og det samarbejde, der er imellem vores projektafdeling, montørerne og kunden er den vigtigste usynlige medspillere, vi kender - og vi vil ikke være den foruden.

Generelle multibane informationer:

Multifunktionalitet:

På en multibane skal der være plads til at udfolde sig, og der skal være plads til at mange kan være aktive på tværs af alder, køn og kultur. Banen vil skabe et løft til hele lokalområdet - både indenfor og udenfor åbningstid.

Det er muligt at kombinere banen, så den er ideel til mange aktiviteter på én gang. En multibane kan designes så der er plads til både hockey, volley, fodbold, basket og mange andre aktiviteter. Vi skræddersyr altid multibanen efter kundens ønsker og behov.

Spærrenet:

Et spærrenet kan have forskellige funktioner - typisk sætter vi det op for at undgå bolde skydes udenfor banen alt for ofte. Spærrenet monteres i forlængelse af banderne i højde på op til 3,85 meter.

Tilskuerpladser / tribuner:

Med en integreret tribune i banderne giver det plads til tilskuere. Tribunen kan fremstilles præcis som kunden ønsker det. Ofte fremstilles tribunerne i træ og galvaniseret stål. Det giver et flot udseende og holdbarheden er rigtig god.

Bander og basket over mål:

For at tilføje en ekstra dimension til multibanen, inkorporeres der ofte basketballmål over målene. Disse mål integreres naturligt i banen og tilføjer dermed en ekstra dimension til multibanen.

Opstregning

For at opnå den autentiske atmosfære af en ægte sportsarena er det en god idé at få tegnet opstregninger på den valgte overflade belægning. Det er almindeligt, at der som minimum vælges markeringer til midterlinjen og målfelterne.

Belysning og lydanlæg:

De fleste multibaner bliver flittigt brugt døgnet rundt, og derfor anbefaler vi at installere lysmaster omkring banen. Dette muliggør træning længere end til kl. 16 i vintermånederne. Derudover tiltrækker det også børn og unge, til at leg og bevægelse, når lyset er tændt.

Desuden kan der tilkøbes et lydanlæg, som kan kobles på telefoner, så der kan nydes musik under opvarmning eller blot til hygge.

Spørgsmål og svar

Hvor stor er en multibane?

Multibanens størrelse varierer afhængigt af dens placering og formål. Vores standard multibaner fremstilles enten med bander af nordisk gran eller varmgalvaniseret stål. Vi tilgår altid hvert multibane projekt individuelt og designer alle baner så de passer nøjagtig til det specifikke område banen skal placeres i.

Banerne kan tilpasses efter behov med følgende udstyr:

Basketballstativer placeret på tværs af banen eller med et stativ monteret over målet i hver ende af multibanen

Små hockeymål monteret i banderne på tværs af banen

Varmgalvaniserede eller alumål i hver ende af banen

Beachvolleybane med støbte huller til beachvolleystøtter

Spærrenet, forlænget fra banderne med en ekstra højde på op til 3,85 meter, for at forhindre, at bolde skydes udenfor multibanen

Integreret tribune/sidde- og opholdsområde, som giver plads til det gode samvær

Opstregning til fodbold, basket, hockey, håndbold, midtercirkel eller evt. et sponsorlogo

Hvad koster en multibane?

Prisen på en multibane varierer en del og det kan være svært at fastsætte en pris, da der er flere faktorer, som kan påvirke prisen:

Størrelse og design:

Banens størrelse og materiale påvirker prisen. En større bane med flere funktioner vil koste mere end en mindre, simpel bane.

Lys og ekstraudstyr:

Ønsker om belysning og ekstra udstyr og flere udgaver af mål, spærrenet og belysning kan øge prisen, da det ofte kræver yderligere installationer.

Underlag:

Valget af underlag (kunstgræs, gummibelægning eller asfalt) giver også en prisforskel. Nogle underlag er dyrere at installere, men kan have lavere vedligeholdelsesomkostninger på lang sigt.

Projektplanlægning og leverandørvalg:

Grundig planlægning og valg af den rigtige leverandør er afgørende. Forskellige leverandører tilbyder forskellige løsninger og priser, så det er vigtigt at sammenligne tilbud.

Lokale forhold:

Terrænets adgangsforhold kan også påvirke prisen. Jordarbejde eller dræning kan medføre ekstra omkostninger.

Hvilken slags belægning skal man vælge til sin multibane?

Det rigtige valg af belægning afhænger af de konkrete ønsker og behov fra brugerne af banen. Hvis det er boldspil som fodbold, hockey, håndbold eller basketball, vil kunstgræs eller en gummibelægning typisk være det mest velegnede. Hvis multibanen primært skal bruges til aktiviteter som skateboard, rulleskøjteløb og småspil vil en belægning af asfalt være ideel.

Hvis man vælger kunstgræs som belægning, anbefaler vi at lægge en drænpad under græsset. Dette sikrer, at banen hurtigt kan tages i brug efter et kraftigt regnvejr, og at regn- og spildevand effektivt kan trænge igennem og ledes væk fra banen. Det gør at banens holdbarhed øges og vedligeholdelsesomkostningerne reduceres på lang sigt.

Hvilken type bande er den bedste - Gran eller varmgalvaniseret stål?

Uanset hvilken type bande man vælger til sin multibane, kan man være sikker på at få høj kvalitet. Valget af bande afhænger i høj grad om de omgivelser, hvor banen skal placeres.

Stålbander: Stålbander giver et moderne og robust udseende og deres gennemsigtighed skaber en visuel sammenhæng med det omkringliggende miljø. Stålbander er et robust og langtidsholdbart materiale, der ikke kræver nogen form for vedligeholdelse for at bevare sit udseende og funktionalitet.

Bander af nordisk gran: Træbander passer harmonisk med naturen og fremhæver det æstetiske. De skaber en naturlig og indbydende atmosfære, som passer godt ind i smukke naturskønne miljøer. Bander i nordisk gran kræver ingen vedligeholdelse og vil med tiden naturligt få grå patina, hvilket giver dem et flot rustik udseende. Hvis man ønsker at bevære træets oprindelig farve, kan man behandler banderne med olie. Begge metoder er gode valg og afhænger af det ønskede udtryk.

Hvordan søger man finansiering til en multibane?

Når man skal planlægge etablering og finansiering af en multibane er der flere måder at hjemtage midler på. Ofte skal man benytte sig af flere for at dække omkostningerne i forbindelse med etableringen.

Vi opridser her: 

Kommunalstøtte: Det første sted er hos den kommune, som I har dialogen med omkring etableringen og finansiering af jeres multibane. Rigtig mange kommuner har op til flere puljer, der støtter lokale aktiviteter i foreningslivet. Send gerne en invitation til kommunens folk, og fortæl dem om jeres planer. I mange tilfælde kan kommunen også være en rigtig god sparringspartner til projektet.

Sponsorater: Et andet godt sted at søge midler er hos lokale sponsorer. Der er ofte erhvervsfolk i foreningen og lokalområdet, som kunne have en interesse i at bidrage til projektet med et sponsorat.

Fonde: I kan finde mange fonde, som gerne vil støtte op omkring deres lokale foreningsliv. Et godt sted at finde frem til fondene er på lokalbogen.dk. Her finder I samtlige danske fonde. I kan også undersøge om Lokale- og anlægsfonden har puljer til etableringen af idrætsmiljøer i lokalsamfundet.

Læs mere og få gode råd om fundraising i foreningen herHvordan vedligeholdes en multibane?

Regelmæssigt og forebyggende serviceeftersyn, forlænger multibanens levetid væsentligt. Ved service og eftersyn af kunstgræs fejer vi banens overflade for affald, vi renser og fylder nyt sand i kunstgræsset, hvis der er behov for det. Derudover efterspænder og kontrollerer vi alle metaldele, idrætsudstyr og bander kigges godt efter for brud, råd, svamp, tæring og rust.

Vi anbefaler, at der minimum 1 gang om året bliver foretaget en hovedinspektion, som er en yderst grundig inspektion, hvor alle detaljer efterses med et sikkerhedsmæssigt og vedligeholdelsesmæssigt perspektiv. Denne hovedinspektion bør udføres af en kvalificeret montør.

Læs mere om vores serviceaftaler her

Skal vi kontakte dig?

Vi kan være jeres partner i alle aspekter af projektet - lige fra anlægsarbejde, fundamentering, ansøgning om midler og etablering af banen.

Send os en mail - så kontakter vi jer

Vi vil gerne vise dig...

De sidste nye boldbane projekter, som er så flotte, at vi faktisk godt tør vise dem frem. Hvis I er interesseret i at høre mere - så tag fat i os

Kontakt os

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering