Gamle Lege og en ny tid

Den danske udendørssæson er så kort, og de mange udendørslege ved vi, styrker både motorikken og fællesskabsfølelsen hos barnet. De andre børn på vejen, i institutionen eller i skolegården er det samfund, vi alle vokser op i og med. Det er også der, vi over år træner i at bliver med-borgere.

Hent E-bogen Gamle lege

"Har I bare leget i dag?"

I dag har vi også evidens for, hvor mange gode aspekter, der er i spil, når vi leger. Hinke, spille bold med remser op ad mur, hoppe i elastik eller spille boldspillet Antonius er gode eksempler på gamle udendørslege.

Lege hvor sjov, grin og befriende latter sammen med andre er i centrum. Underholdning for alle, gensynsglæde for nogen men også kilde til bevægelse og til at hente frisk luft og lys.

I udgangspunktet er alle lige. Vinder man ikke i første omgang, gør man det i næste, idet både krop og sind bliver motioneret.

Download "har i bare leget" plakat"

Hvorfor bruger vi de Gamle lege?

Gamle lege er en kilde til samvær, sjov og fysisk udfoldelse til glæde for både os, og de der har leget dem, og de yngre.
I Gamle lege hæftet finder du 20 gamle lege. Reglerne er ofte lette at gå til og der kræves kun få eller ingen rekvisitter
Gamle lege kan sættes i gang lige nu og her. Alene, fra to deltagere eller op til en stor gruppe... i alle aldre

De gode gamle lege

Med denne 36-siders e-bog får du masser af inspiration til en kilde af samvær, sjov og fysisk udfoldelse til glæde for alle. Du får bl.a.:

20 gamle lege

Inspiration til leg, bevægelse, trivsel og træning af god fantasi

Øvelser og bevægelsesskabeloner, som er lette at gå til

Step by step vejledning til den enkle leg

Hent E-bogen her 

Sjipning er effektiv og billig motion

Sjippetovet, er et simpelt legeredskab, som forskerne mener stammer tilbage til 1600-tallet før Kristi fødsel. I begyndelsen var det en aktivitet for drenge og mænd, da kvinder og piger ikke måtte være fysisk aktive. Omkring 1800-tallet blev det også populært blandt kvinderne, og man fandt på mange forskellige sjippetovs-aktiviteter.

I 1940’erne og 1950’erne blev det rigtig populært blandt børn i skolegården. Alle kunne være med, og der blev hoppet både i svingtov, hvor der skulle være mindst tre børn, eller i sjippetov hvor man konkurrerede om, hvem der kunne hoppe mest kreativt eller flest dobbelthop. Senere er det blevet en god motionsform, som man blandt andet bruger til opvarmning. I dag er der konkurrencer i sjipning “Rope Skipping”.

5 gamle lege i skolegården

Inden I går ud i skolegården, har I mulighed for bl.a. at se fem aktiviteter ved at scanne QR-koderne, som viser jer gode illustrerede animationer, som hjælper jer nemt i gang. Når I går ud på pladsen, kender alle legene og alle ved, hvad det går ud på.

Download skolegårds plakaten

Sæt i gang - lad nu legen begynde - også med animationer

Vil du gerne stimulere børnene eller dit eget barn yderligere på vitale områder enten kropslig eller mentalt, så er leg en rigtig god metode og vejen frem.

Læs eller genlæs artiklen

Skal vi kontakte dig?

Vi kan være med til at rådgive og vejlede omkring et undervisningsforløb, hvor de gamle lege er hovedingrediensen

Send os en mail - så kontakter vi jer

Kurser eller workshop

Har I lyst til at vi kommer forbi og viser hvordan vi bruger vores Daglig Dosis koncept indenfor undervisning, trivsel, idræt og motorik - så tag fat i os.

Kontakt os

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering