Hvad er Daglig Dosis?

Den inspiration-boost af endorfiner og positive emotioner, der strømmer ud i kroppen som resultat af bevægelse, både grov- og finmotorisk kalder vi gerne “Daglig Dosis”. Alt den faglighed og erfaring med bevægelse inden for undervisning, trivsel, idræt og motorik vi efterhånden har fået opbygget, samler vi nu under samme "kasket" og kalder det "Daglig Dosis".


Det vil sige, at vi ønsker at bidrage til at give skoler og daginstitutioner muligheden for at få endnu mere bevægelse, læring, motorik, og leg naturligt ind i hverdagen.

Med et Daglig Dosis Motorikforløb fra A-Sport

leverer vi nye bud på, hvordan enkle lege kan differentiere sig ud til henholdsvis både en sprogleg, en balance-leg eller en lille konkurrence-leg om, hvem der først kommer over åen.

Med små didaktiske greb kan vi forme og regulere legen og skabe et helt bestemt fokus, som vi som fagpersoner i denne omgang gerne vil rette mod børnenes leg og læring.

Selvom legen har et ganske bestemtfokus, fx sprogstimulering, så er der fortsat et stort spillerum til at træne og stimulere de færdigheder, der knytter sig til krop og bevægelser; labyrint-sans, muskel-ledsans, taktil-sans. I øvrigt er der sidegevinster ved at børnene arbejder i og med de sociale færdigheder samtidig.

Kontakt os for mere information

Sådan bruges Daglig Dosis

Alt den faglighed og erfaring med bevægelse inden for undervisning, trivsel, idræt og motorik vi efterhånden har fået opbygget, samler vi nu under samme "kasket" og kalder det "Daglig Dosis". 

Det vil sige, at vi ønsker at bidrage til at give skoler og daginstitutioner muligheden for at få endnu mere bevægelse, læring, motorik, og leg naturligt ind i hverdagen.

Med mottoet "Hvad man har i benene, det får man også i hovedet" glæder vi os til at præsentere vores Daglig Dosis koncepter, som lige nu findes i 6 forskellige kategorier inden for Aktiv Læring, bevægelse og motorik.

Se mere om et motorikforløb

De 6 Daglig Dosis koncepter

Foreligger i form af henholdsvis plakater og kompendier, der er nemt tilgængelige. De er grafiske, visuelle og designet, så både børn, unge og voksne kan tilgå materialet, aflæse og bruge det i tilknytning til læring, undervisning og trivsel.

Læremidlerne til daglig dosis er en bunke af rekvisitter, instruktioner, forløbsbeskrivelser og adgang til læringsportaler, der er pakket som enten færdige pakker eller efter brugerens ønsker, og netop pakket til den aldersgruppe og den bruger, som I har i tankerne.
Vi har selvfølgelig allerede afprøvet koncepterne, og nedenunder kan du som inspiration se, hvordan det bruges rundt på skoler i hele landet.

Hvorfor bruge Daglig Dosis?

Nem måde at inddrage det aktivt i motoriktræningen. Vi skaber sammenhæng mellem faglighed, motion og bevægelse
Et helt bibliotek fuld af gode øvelser til motorik. Vi har fokus på de 3 sanser, labyrint-sansen, taktilsansen og vertikalsansen
Faglige og dygtige fagkonsulenter med stor viden. Vi har tilpasset koncepterne til specifikke målgrupper, så det kan bruges på alle klassetrin

Hvad siger andre om Daglig Dosis koncepterne?

Hvad indeholder et Daglig Dosis Motorikforløb?

Et standard motorikforløb indeholder: Vejledningsmøder, fagmateriale, rekvisitpakke samt adgang til læringsportaler. Derudover er der fri support under hele forløbet og 3x hold i hånd workshop af 2 timers varighed, hvor A-Sports bevægelses- og trivsels konsulent kommer på besøg med gode idéer og vejledning.

Det er også muligt at lave individuelle forløb, så hver enkel skole/institution kan "plukke" i indholdet. På den måde sikre vi at alle får det maksimale udbytte af forløbet. Hvis dette er tilfældet afstemmer vi jeres behov sammen.

Formål: At understøtte og kvalificere det pædagogiske arbejde med udvikling af børns kropslige kompetencer, relationer og kommunikation i praksis.

Udviklet til: Pædagoger og lærere, der underviser fra 0. - 10. klasse

Udviklet af: Fagpersonale med mange års erfaring med undervisning af børn og unge. Fagkonsulenten er uddannet lærer og motorik pædagog og har stor viden indenfor aktiv læring, idræt, motorik, bevægelse, leg og trivsel

Varighed: 1-3 måneder som udgangspunkt

Vil du høre mere?

Send en mail til Kris Johansen, og få en uforpligtende snak om, hvordan vi kan være med til at implementere Daglig Dosis hos jer

Send os en mail - så kontakter vi jer

Kurser eller workshop

Har I lyst til at vi kommer forbi og viser hvordan vi bruger vores Daglig Dosis koncept indenfor undervisning, trivsel, idræt og motorik - så tag fat i os.

Kontakt os

star
Danmarks største udvalg i idrætsudstyr
star
Etablering af de aktive rum
star
Læringsplatform med over 200 aktiviteter
star
Hurtig og nem levering