Hvad er Daglig Dosis?

Den inspiration-boost af endorfiner og positive emotioner, der strømmer ud i kroppen som resultat af bevægelse, både grov- og finmotorisk kalder vi gerne “Daglig Dosis”. Alt den faglighed og erfaring med bevægelse inden for undervisning, trivsel, idræt og motorik vi efterhånden har fået opbygget, samler vi nu under samme "kasket" og kalder det "Daglig Dosis". Det vil sige, at vi ønsker at bidrage til at give skoler og daginstitutioner muligheden for at få endnu mere bevægelse, læring, motorik, og leg naturligt ind i hverdagen.

Daglig Dosis Bevægelsesforløbet består af gode og holdbare aktiviteter, der over fx 3 måneder giver facilitering og stilladsering til eleverne på 2 planer; dels i opbyningen af kropslige kompetencer og dels til udbygning af relationer og kommunikation mellem elever.

Adfærd og samvær er knyttet til et ønske om samskabelse eller integration mellem kropslige, verbale og sociale tegn og sproglige udtryk. Gentagelsesmønstret over flere uger sikrer, at oplevelser for børnene flytter og udvikler sig til erfaringer og færdigheder. At kunne noget og at blive gyldig deltager i en aktivitet kan bidrage med følelsen af på samme tid at blive både mere "kropsklog" og social kompetent.

Sådan bruges Daglig Dosis

Med mottoet "Hvad man har i benene, det får man også i hovedet" glæder vi os til at præsentere vores Daglig Dosis koncepter som lige nu forefindes i 6 forskellige kategorier inden for Aktiv Læring, bevægelse og motorik.

De seks koncepter foreligger i form af henholdsvis plakater og kompendier, der er nemt tilgængelige. De er grafiske, visuelle og designet, så både børn, unge og voksne kan tilgå materialet, aflæse og bruge det i tilknytning til læring, undervisning og trivsel. Læremidlerne til daglig dosis er en bunke af rekvisitter, instruktioner, forløbsbeskrivelser og adgang til læringsportaler, der er pakket som enten færdige pakker eller efter brugerens ønsker, og netop pakket til den aldersgruppe og den bruger, som I har i tankerne. 

Vi har selvfølgelig allerede afprøvet koncepterne, og her til højre kan du som inspiration se og høre, hvordan de bruger dem på Thise Friskole.

Hvorfor bruge Daglig Dosis?

Smiley_daglig-dosis-af-bevaegelse-i-skolen-og-daginstitutionen-a-sport

Nem måde at inddrage det aktive i læringen
Vi skaber sammehæng mellem faglighed,
motion og bevægelse.

Plakat_daglig-dosis-af-bevaegelse-i-skolen-og-daginstitution-a-sport
Inspiration_daglig-dosis-af-bevaegelse-i-skolen-og-daginstitution-a-sport

Minimum 20 forskellige bud på bevægelse
Vi bruger sproglig udvikling, talforståelse, motorik og
sanseintegration i bevægelsesaktiviteterne-

Plakat-med-bevaegelsesaktiviteter_daglig-dosis-af-bevaegelse-i-skolen-og-daginstitution-a-sport

Faglige og dygtige fagkonsulenter med stor viden
Vi har tilpasset koncepterne til specifikke målgrupper, så
det kan bruges på alle klassetrin.

Hvad siger andre om Daglig Dosis?

Hvad indeholder et Daglig Dosis bevægelsesforløb?

 • Et standard bevægelsesforløb indeholder: Vejledningsmøder, fagmateriale, rekvisitpakke samt adgang til læringsportaler. Derudover er der fri support under hele forløbet og 3 x hold i hånd workshop af xx times varighed, hvor  A-Sports bevægelses- og trivsels konsulent kommer på besøg med gode idéer og vejledning.
   
 • Det er også muligt at lave individuelle forløb, så hver enkel skole/institution kan "plukke" i indholdet. På den måde sikre vi at alle får det maksimale udbytte af bevægelsesforløbet. Hvis dette er tilfældet afstemmer vi jeres behov sammen.
   
 • Formål: At understøtte og kvalificere det pædagogiske arbejde med udvikling af børns kropslige kompetencer, relationer og kommunikation i praksis.
   
 • Udviklet til: Pædagoger og lærere, der underviser fra 0. - 10. klasse
   
 • Udviklet af: Fagpersonale med mange års erfaring med undervisning af børn og unge. Fagkonsulenten er uddannet lærer og motorik pædagog og har stor viden indenfor aktiv læring, idræt, motorik, bevægelse, leg og trivsel.
   
 • Varighed: 1-3 måneder som udgangspunkt.

Vil du høre mere om Daglig Dosis?

Send en mail til Kris Johansen og få en uforpligtende snak om hvordan vi kan være med til at implementere Daglig Dosis hos jer.

Send-en-mail

 

 

 

FAQ - ofte stillede spørgsmål - klik her

OPDATERET DEN 24. NOVEMBER 2020 AF LENE

Understøtte og kvalificere det pædagogiske arbejde med udvikling af børns kropslige kompetancer, relationer og kommunikation i praksis.