DAGLIG DOSIS - MOTORIK

Hvad er Daglig Dosis?

Den inspiration-boost af endorfiner og positive emotioner, der strømmer ud i kroppen som resultat af bevægelse, både grov- og finmotorisk kalder vi gerne “Daglig Dosis”. Alt den faglighed og erfaring med bevægelse inden for undervisning, trivsel, idræt og motorik vi efterhånden har fået opbygget, samler vi nu under samme "kasket" og kalder det "Daglig Dosis". Det vil sige, at vi ønsker at bidrage til at give skoler og daginstitutioner muligheden for at få endnu mere bevægelse, læring, motorik, og leg naturligt ind i hverdagen.

Med et Daglig Dosis Motorikforløb fra A-Sport leverer vi nye bud på, hvordan enkle lege kan differentiere sig ud til henholdsvis både en sprogleg, en balance-leg eller en lille konkurrence-leg om, hvem der først kommer over åen.

Med små didaktiske greb kan vi forme og regulere legen og skabe et helt bestemt fokus, som vi som fagpersoner i denne omgang gerne vil rette mod børnenes leg og læring. Selvom legen har et ganske bestemt fokus, fx sprogstimulering, så er der fortsat et stort spillerum til at træne og stimulere de færdigheder, der knytter sig til krop og bevægelser; labyrint-sans, muskel-ledsans, taktil-sans. I øvrigt er der sidegevinster ved at børnene arbejder i og med de sociale færdigheder samtidig.

Sådan bruges Daglig Dosis

Med mottoet "Hvad man har i benene, det får man også i hovedet" glæder vi os til at præsentere vores Daglig Dosis koncepter som lige nu forefindes i 6 forskellige kategorier inden for Aktiv Læring, bevægelse og motorik.

De seks koncepter foreligger i form af henholdsvis plakater og kompendier, der er nemt tilgængelige. De er grafiske, visuelle og designet, så både børn, unge og voksne kan tilgå materialet, aflæse og bruge det i tilknytning til læring, undervisning og trivsel. Læremidlerne til daglig dosis er en bunke af rekvisitter, instruktioner, forløbsbeskrivelser og adgang til læringsportaler, der er pakket som enten færdige pakker eller efter brugerens ønsker, og netop pakket til den aldersgruppe og den bruger, som I har i tankerne. 

Vi har selvfølgelig allerede afprøvet koncepterne, og her til højre kan du som inspiration se hvordan det bruges rundt på skoler i hele landet.

Hvorfor bruge Daglig Dosis?

Smiley-sammenhaeng

Nem måde at inddrage det aktivt i motoriktræning
Vi skaber sammehæng mellem faglighed,
motion og bevægelse.

Nem_maade_at_inddrage_det_aktivt_i_motoriktraening
Inspiration-et-bibliotek-med-motorik-oevelser

Et helt bibliotekt fuld af gode øvelser til motorik
Vi har fokus på de 3 sanser, labyrint-sansen, taktil-sansen
og vertikal-sansen.

Gode_oevelser_til_motorik
koncepterne_til_specifikke_maalgrupper

Faglige og dygtige fagkonsulenter med stor viden
Vi har tilpasset koncepterne til specifikke målgrupper,
så det kan bruges på alle klassetrin.

dygtige_fagkonsulenter_med_stor_viden

Hvad siger andre om Daglig Dosis?

Hvad indeholder et Daglig Dosis Motorikforløb?

 • Et standard Motorikforløb indeholder: Vejledningsmøder, fagmateriale, rekvisitpakke samt adgang til læringsportaler. Derudover er der fri support under hele forløbet og 3 x hold i hånd workshop af xx times varighed, hvor  A-Sports bevægelses- og trivsels konsulent kommer på besøg med gode idéer og vejledning.
   
 • Det er også muligt at lave individuelle forløb, så hver enkel skole/institution kan "plukke" i indholdet. På den måde sikre vi at alle får det maksimale udbytte af Aktiv Læringsforløbet. Hvis dette er tilfældet afstemmer vi jeres behov sammen.
   
 • Formål: At understøtte og kvalificere det pædagogiske arbejde med udvikling af børns kropslige kompetencer, relationer og kommunikation i praksis.
   
 • Udviklet til: Pædagoger og lærere, der underviser fra 0. - 10. klasse
   
 • Udviklet af: Fagpersonale med mange års erfaring med undervisning af børn og unge. Fagkonsulenten er uddannet lærer og motorik pædagog og har stor viden indenfor aktiv læring, idræt, motorik, bevægelse, leg og trivsel.
   
 • Varighed: 1-3 måneder som udgangspunkt.

Vil du høre mere om Daglig Dosis?

Send en mail til Kris Johansen og få en uforpligtende snak om hvordan vi kan være med til at implementere Daglig Dosis hos jer.

Send_en_mail

 

 

 

FAQ - ofte stillede spørgsmål - klik her

OPDATERET DEN 24. NOVEMBER 2020 AF LENE

A-Sport Motorikkoncept understøtter og kvalificerer det pædagogiske arbejde med børns motoriske udvikling i praksis.