A-Sport A/S

Motorik, bevægelse og sanseintegration

Bevægelse og en god motorik styrker børns selvværd og trivsel. Find produkter hos A-Sport til at styrke og stimulere barnets tre primære sanser.

Motorik er træning og sikring af de tre væsentligste byggestene i både fysisk bevægelse, idræt og sport. De tre byggestene: Vestibulærsansen/labyrintsansen, muskel-ledsansen og den taktile sans må indgå i en integration med de andre sanser. På flot afbalanceret vis mellem de syv sanser er både start og mål en velstimuleret sanse-integration.
Hvad enten vi har specifikke læringsmål for øje eller ønsker at stabilisere kernen i næsten alt slags bevægelse, motion, idræt, sport eller rehabilitering, så er de fundamentale et sikkert hit og udviklende arbejde med de 3 primære sanser.

For god ordens skyld gentager vi, at prioteringen primært er træning med den vestibulære sans, muskel-ledsansen og den taktile sans. I næste ombæring er det afgørende at koble de primære sanser til en god sanse-integration generelt. I A-Sports Idébank finder i gode øvelser og lege til at træne og stimulere både de enkelte sanser, men i særdeleshed også øvelser og lege, der netop udbygger og integrere de enkelt sanser i mere komplicerede bevægelser. Se hele vores store varesortiment i motorikprodukter som kan være de populære bevægelsesmåtter, der er et super redskab til at træne de tre primære sanser. Brug motorikbolde i en aktivitet på bevægelsesmåtteserien eller gå ind og se det store udvalg i produkter til motorik og balance eller sansemotorik.

Progressionen er på samme tid både spændende og endeløs. Når barnet eller den voksne mestrer og kan integrere de forskellige sanser, er det oplagt at inddrage og udvide træningen med udfordringer fra andre domæner. Således er det oplagt at integrere aspekter fra det sociale eller kognitive områder. En boldspiller på en bane med medspillere er allerede udfordret med at navigere mellem egne bevægelser, medspillernes bevægelser, en bold og eventuelt tilråb og korrektioner fra sidelinjen. For udøveren er det både "øjensynligt" og værdifult at opleve en velstimuleret motorik, der kan skabe overskud til at orientere sig og udføre bevægelserne. Men ikke mindst er det optimalt at give glæde ved at mestre udfordringerne og generere fortsat motivation på vejen mod en god kropsbevidsthed. En bevidsthed om både at have en krop og at være en krop med vitale sanser.

Hvis I har spørgsmål eller mangler sparring omkring motorik, bevægelse og aktiv læring så kontakt vores idéudvikler og fagkonsulent på tlf. 97 51 07 17.
Hun kan med en omfattende praktisk og teoretisk erfaring indenfor motorik og bevægelse bidrage med motiverende og inspirerende idéer til indretning af bevægelsesfunktionelle og innovative rum - RUM der bevæger børn, unge, voksne og ældre.

SE MEGET MERE OM DET KREATIVE TEAM I A-SPORT LIGE HER...

I har også mulighed for at bestille et årsabonnement til IT platformen ATiB.dk (aktive timer i børnehøjde), hvor fokus er på den fagfaglige del.

Når du benytter A-Sport.dk accepterer du, at vi bruger cookies til statistik, optimering, funktionalitet samt markedsføring.

Læs mere her