A-Sport A/S

Aktiv læring og undervisning i bevægelse

Aktiv læring er et nyt område eller terræn på tværs af sprog, traditionelle fag og fysisk bevægelse. Som vi oplever blandt unge kunstnere, at det er muligt at synge og danse på samme tid, eller at skuespilleren både kan udtrykke sig i rollen og forholde sig til medspillere på scenen. På samme måde tror vi på, at det er muligt at bevæge sig og samtidig træner f.eks. sprog, tal, relationer og ikke mindst kommunikation fysisk og kognitiv.
Aktiv læring eller læring i bevægelse er kropslige oplevelser, erfaringer og indsigt og dermed også bevidsthed. En bevidsthed, der er knyttet til kroppens erindringer og forestillinger. Den er stabil, og det er både vist og sandt, at det man har i benene, får man også i hovedet.

Med tanker på ovenstående er der grundlag for at kæmpe for læring i bevægelse. En læring, der kan give både børn, unge og voksne en tiltro og fornemmelse for både et stærkt selvforhold og styrke interaktionen med andre i konkrete nærværende situationer og aktiviteter.
Den ultimative fordel ved læring i bevægelse er at der kaster værdifulde sidegevinster af sig: Blodet ruller hurtigere, nervebaner bliver myeliniseret, kroppen styrkes, man genererer energi og skaber flere oplevelser og erfaringer omkring ord, kategorier og begreber.
I A-Sport Idébank finder du gode og inspirerende aktiviteter eller leg og læring - undervisning i bevægelse. Vi har de gode og sjove produkter - lige fra færdige bevægelsespakker med rekvisitter, der kan bruges til den aktiv læring til en enkelt produkt som tastaturmåtten eller de populære agilitystiger.

Aktiv læring - læring i bevægelse er lege eller aktiviteter koblet med et fagligt fokus. Læringen gennem leg kan gøre indlæringn sjov, motiverende, fysisk og forståelig på en anderledes og konstruktiv måde.
Aktiviteterne i aktiv læring lægger op til at både børn, unge og voksne er aktive deltagere og det sociale spil er en del af udvekslingen, ligesom sansning og bevægelse heller ikke kan adskilles i praksis. I A-Sports Idébank er det oplagt at finde og blive inspireret til at implementere aktiv læring i netop den institution eller det forum, hvor der er brug for læring på en ny måde: en læring der ikke nødvendigvis behover foregå på en stol eller ved et bord. 

Slappuk - interaktiv kuffert til den aktive læring
Slappuk, er nemt at implementere i den aktive læring  det forener  leg, læring og bevægelse. Slappuk passer perfekt ind i den daglige undervisning på praktisk talt alle niveauer og i samtlige fag. Slappuk er det interaktive lege- og træningsredskab, som med lyd og lys reagerer på dine berøringer og bevægelser. Slappuk kan også integreres i idrætstimer og i idrætsforeninger på mange måder, så bevægelse og sjov kan gå op i en højere henhed.

Se mere om Slappuk her

I har også mulighed for at bestille et årsabonnement til IT platformen ATiB.dk (aktive timer i børnehøjde). Her vil ATiB være med til at give lærere, pædagoger, instruktører og pædagog assistenter inspirerende og motiverende undervisningsmateriale, som viser, hvordan man på en kompetent og naturlig måde kan implementere øvelser/lege i undervisningen, så det bliver med "læring i bevægelse" i fokus.

Hvis I har spørgsmål eller mangler sparring omkring motorik, bevægelse og aktiv læring så kontakt vores idéudvikler og fagkonsulent på tlf. 97 51 07 17.
Hun kan med en omfattende praktisk og teoretisk erfaring indenfor motorik og bevægelse bidrage med motiverende og inspirerende idéer til indretning af bevægelsesfunktionelle og innovative rum - RUM der bevæger børn, unge, voksne og ældre.

SE MEGET MERE OM DET KREATIVE TEAM I A-SPORT LIGE HER...

I har også mulighed for at bestille et årsabonnement til IT platformen ATiB.dk (aktive timer i børnehøjde), hvor fokus er på den fagfaglige del.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at klikke videre accepterer du vores brug af cookies.