A-Sport A/S

Lise og lege-tigeren Long-Fei inspirerer til bevægelse og leg

A-Sport har sammen med Tigertræning, der er et bevægelseskoncept skabt af idrætspædagog Lise Steffensen, udviklet en ny frugtbar co-creation, som har fokus på leg, bevægelse, motorik, musik og læring for børn.

A-sports brede erfaring med formidling og animation, blandet med Tigertrænings engagerende lege og musik. Tilsammen skaber dette en stærk co-creation. Resultatet af samarbejdet foreligger i form af en række visuelle produkter, der distribueres på A-Sports Idébank og Tigertrænings hjemmeside.

Det er de to kendte initiativtagere, idrætspædagog Lise Steffensen og musiker og sangskriver Troels Alsted, som sammen med A-Sport i Skive har produceret en række animationsvideoer, der udgør det centrale materiale til børn i alderen 3-8 år.

Voksne Lise og lege-tigeren Long-Fei
Sammen med den syngende voksne, Lise, optræder der en lege-tiger, Long-Fei, som børnene bliver fortrolig med. De to er den røde tråd igennem animationsfilmenes mange afsnit. Der er mulighed for identifikation, imitation og spejling, da rigtige børn optræder sammen med Lise og Long-Fei i de specifikke bevægelseslege, der udgør omdrejningspunktet for de enkelte film.

Farver, sang, musik samt animationer inviterer til bevægelse, og det har været overbevisende i afprøvelsesfasen at se, hvorledes børnene spontant har overgiver sig til at deltage. Spontant begynder de at hoppe med, synge med, eller optages af at følge de mange spændende dyr, der er kendetegnende for hver bevægelsesleg.

Musik og sang som motivationsfaktor
Resultatet synes vi er fortræffelig. Vi glæder os over, hvor stor en motivationsfaktor musik og sang kan være for børn. Ofte er der lagt vægt på konkurrencemomentet, når det gælder børns læring, men her har vi skruet op for en anden inspiration, nemlig bevægelse og leg.

Erfaringen viser, hvor afgørende det er at appellere til børns forskellige intelligenser, når det gælder læring. Børn reagerer på hver sin måde, og her er materialet lykkedes med at invitere til aktiv deltagelse på flere måder.

Hver enkelt barn kan skabe sin egen relation, om det er personer, dyr eller stemninger, men det mest berigende er fællesskabet og den sociale sammenhæng i form af bevægelse og sang, som børnene kan indgå i med hinanden foran skærmen.

Godt dansk Børne TV
Vi håber, at vores professionelle erfaring med at animere er kommer materialet til gode.  Den smittende stemning og gode energi, som musik, sang og dramatiseringer skaber i legestuer og institutioner, har vi arbejdet på at transformere gennem vores gennemarbejdede små film. På sin vis får det karakter af godt dansk børne TV, og tilsvarende kommer bevægelses-filmene til at ligge tilgængelig på YouTube.

På den måde sikrer vi os, at alle børn eller børnefamilier kan få glæde af den co-creation, som A-Sport og Tigertræning fortsat er i.

For yderligere information, råd eller vejledning kontakt vores Idéudvikler og fagkonsulent Else Torp: ekt@a-sport.dk eller klik dig ind på vores Idébank og find inspiration til sjove, gode og pulsgivende aktiviteter, som passer til motorik og bevægelse samt Den Aktive Læring og Læring i bevægelse.

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse. Ved at klikke videre accepterer du vores brug af cookies.